Péntek, 2024-05-03, 1:21 PMÜdvözöllek Vendég | RSS

Üdv a BosziNéző Olvasóinak!
Egyéb történeteim megtalálhatók:
Holdfény Históriák
Főoldal | Blog | Regisztráció | Belépés
 
» Honlap-menü

» A fejezet kategóriái
Könyv [1] Filmek [4] Gondolatok [4]
Saját történeteim [7]
hobbiíróként én is próbálkozom:)

» Mini-chat

» Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 10

» Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Főoldal » 2012 » Március » 13 » D A Vámpírvadász-Vérszomj
3:28 PM
D A Vámpírvadász-Vérszomj
D a vámpírvadász 
Vérszomj 
     Őszintén szólva elég nehezen állok neki eme ismertetőnek, mégis azt érzem valahogy muszáj belekezdenem, mert akik még nem ismerik, meg kell ismerniük ezt a filmet. Kavarognak bennem a gondolatok és érzések ,miután annyi év után újra láttam a D a vámpírvadászt, és nem tudom mit kellene leírni és mit hagyjak a filmre. 
A D a vámpírvadász-Vérszomj Hideyuki Kikuchi Vampire Hunter D regénysorozatán alapul, annak harmadik kötetét dolgozza fel. 
     A távoli jövőben egy gazdag család egyetlen lányát, Charlotte-ot, az éjszaka közepén elrabolja Meier Link (más átírásokban Mayerling) a nagy hatalmú vámpír úr. A lány családja felfogadja a legjobb vámpírvadászt, a félig vámpír félig ember D-t, hogy élve, vagy, ha már késő hát holtan hozza vissza Charlotte-ot. (D-t a film során sokat hívják Dhampírvadásznak is) D jó pénzért elfogadja a megbízást de az aggódó apa figyelmezteti, hogy mellette egy másik vámpírvadász csapatot, a Marcus testvéreket is felfogadta a lány megtalálására. Így indul el D utazása.
 Most nem mesélem el, mi mindenen vágtat át felturbózott lován titokzatos hősünk- aki minden jel szerint nem más, mint maga Drakula leszármazottja, már csak a D bal kezében élő szimbióta elmondásai alapján is-mert elég hosszú és nagyon spoileres lenne. 
    Inkább kiemelek pár igen szívhez szóló, vagy épp megrázó részletet. Az első, amikor D először talál rá Meierre és Charlottera. D egy hintó tetején harcol A vámpír nemessel, és majdnem sikerül legyőznie, amikor a lány a hintóból nevén szólítja a vámpírt. D önmaga áll le a harccal, és hagyja a hintót menni a maga útján, mivel nagyon úgy fest a dolog Charlotte önszántából tartott a nemessel. De a megbízás az megbízás, az érte kapott pénz, pedig pénz és D még sosem hagyott félbe munkát. Mindenképpen visszaviszi a lányt, így nem értetlenkedik senki , hogy nem hagyja őket futni. 
Ezután egy romos vidéken látjuk a hintót, ahol D szép szóval próbálja meggyőzni a lányt , hogy tartson vele, de ő hajthatatlan mert a szerelme mellett akar maradni. Itt lép képbe sokadszorra Leila, a Marcus -fivérekkel tartó vámpírvadász nő. Ő és D pár perces párbeszéde , amikor egy helyre kényszerült behúzódni vele az eső elől, abban a pillanatban elmond mindent a két karakter életéről. 
 Az eső elálltával elválnak útjaik, hogy a gonosz bárónő Carmila kastélyában találkozzon újra. A történet további menetéből kiderül, hogy Carmila ajánlotta fel segítségét Meiernek és Charlottenak, hogy szerelmük beteljesedhessen a Csillagok Városában, de Carmila igazi terve más.
 Kiderül, hogy ő valójában Báthory Erzsébet, a véres grófnő,egy ősi vámpír, akit maga Drakula küldött át az örök kárhozatba és most ebből a szellemvilágból próbál szabadulni Charlotte vérével. Persze nem sikerül, mert D a végén megállítja, „Semmi sem halhatatlan” mondja Carmilának, majd átdöfi a szívét. 
 A legszebb jelenetek egyike azonban nem D-hez köthető, hanem az egyik Marcus -fivérhez Grovehoz. Grove rejtélyes és veszélyes pszichikai erővel rendelkezik. Képes kivetíteni önmagát és energiasugarakkal semmisíti meg az ellenséget, ilyenkor olyan, mint egy angyal, bár fizikai teste erősen megsínyli minden egyes harc végét. Csontsovány és fizikailag talán gyengébb mint egy újszülött. Amikor azonban vámpírrá változtatott fivére majdnem megöli Leilát a kastélyban minden csepp energiáját felhasználva menti meg a lányt bár ez saját halálához vezet végül. 
Carmila halálával a kastélya is rombadől, s míg D Meierrel küzd a lányért Leila megelégeli az értelmetlen harcot. Végül D elengedi Meiert aki az eszméletlen( vagy már halott) Charlotte-al elindul a csillagokba. 
      Az utolsó képkockák már jó pár évvel később játszódnak. Épp temetés zajlik, amikor egy kislány megpillant egy fekete ruhába öltözött alakot egy messzebb álló fa alatt. Odafut hozzá, beszélnek pár szót, s noha D igencsak szűkszavú egyén az a pár szó amit elejt mindennél többet mond. Majd a fekete lovas hátat fordít és útjára indul a következő megbízása felé.
      Hogy az animációról, mivel ez egy animációs film, is beszéljek. Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy szép. Egyszerűen... szép. A karakterek kidolgozottak, D pedig különösen, nos, rá nem tudok jobb szót a szívdöglesztőnél. Maga film akciós, mégis érzelmekkel teli. Van benne szerelem, romantika, rengeteg harc, csipetnyi humor (Bal kéz részéről) szépen kiegészítve egymást. Egyikből sincs se több se kevesebb, mint amennyi kell. A szinkron is jól el van találva. 
       De mindenki döntse el maga, miután megnézte.
 
 Eredeti cím: Vampire Hunter D-Bloodlust
Rendező: Yoshiaki Kawajiri, Jack Fletcher, Tai Kit Mak 
Író: Hideyuki Kikuchi
Forgatókönyvíró: Yoshiaki Kawajiri
Zeneszerző: Marco D'Ambrosio 
Producer: Masao Maruyama, Taka Nagasawa, Mataichiro Yamamoto 
 
 Magyar szinkronhangok: 
 
D - Szabó Sipos Barnabás 
Meier - Varga Rókus 
Leila- Solecki Janka
Charlotte - Haffner Anikó 
Bal kéz - Várkonyi András 
Carmila - Kiss Erika 
 
Év: 2000 
Hossz:103 perc 
Műfaj: Animáció, horror, kaland, vámpíros
Kategória: Filmek | Megtekintések száma: 613 | Hozzáadta:: Aurora | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
1 Aurora  
0

Név *:
Email *:
Kód *:
» Belépés

» Keresés

» Naptár
«  Március 2012  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

» Mentett bejegyzések

» Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala


  • Copyright MyCorp © 2024